En officiel dokumentar fra Københavns Stadsarkiv

Københavns Stadsarkiv har netop lanceret en officiel dokumentar om Købehavn og de folk der gennemsyrer byen. Filmen tager dig med på en rejse gennem Københavns tidlige historie til nutiden. Dokumentaren bringer de gamle sagas og den heftige kamp for at få byen fri, rigdomme og kunstneriske udtryk til live.

Gennem forskellige personer og lokaliteter; fra det lokale bibliotek til havnen, fra museet til festlighederne og kunsthåndværket, kommer fortiden levende frem. Filmen viser hvordan København har ændret sig i takt med at tidens skiftende behov opstod – hvordan sociale forandringer manifesteredes gennem stigende byudvikling i 1800-tallet.

Du vil opleve levende fortællinger af billeder, stemninger og stemmer fra en æra i verdenshistorien, som få andre har taget del af. Faktorer som modstandskampen for retten til viden, politik, religion og livsstil hæfter sig specielt godt til minderne omkring Københavns storhedstid.

Kom med bag kulissen af Københavns smukke gader og imponerende seværdigheder. Se filminstruktør Jeppe Vigslevs verden fra den unikke vinkel som han knytter sammen fra sin base på Københavns stadsarkiv til den store historie som alle kan relatere til. Den officielle dokumentar giver almindelige mennesker like adgang til kendsgerninger eller logiker som bestemmer vores hverdag – med vilje ikke at give entydige svar, men derimod fylde detaljer ind i billedet.

Københavns Stadsarkiv har netop lanceret deres officielle dokumentarfilm fortællende historien om København, fra det første spadestik til i dag. Filmen bærer titlen ”København – Den Evige By” og går dybt ind i de udfordringer, der er med at forvalte en så stor by som vores smukke hovedstad.

Den viser tilskueren kampen for et kunstigt havnemiljø og bredere opholdsområder, som er hensigtsmæssigt planlagt og integreret naturligt med byens struktur. Derudover er den officielle dokumentarfilm et vidnesbyrd om den moderne storby, der har overholder miljøhensyn for at forblive grøn, gnistrende og autentisk.

Gennem levende billeder formidles en svært længe fortalt historie, der giver et dybere indblik i livet i København. Filmens skabere har givet os et oplysende og sanseligt indtryk af dets mennesker, pladser og historie.

Med det mål at gøre byens historie bredbar til alle interesserede er Sankthansaften markeret hermed af Arkivets lancering af den filmatiske rejse ”København – Den Evige By”. Vi ser frem til at følge byens eventyrlige udvikling med håb om yderligere opdagelser.

For nylig har Københavns Stadsarkiv lanceret sin første officielle dokumentarfilm, der skildrer arkivets historie og arbejdsområder. Den 45 minutter lange film omhandler både Københavns historie og byens udvikling gennem de seneste århundreder.

Dokumentaren giver et indblik i, hvordan tre generationer af kollegiale arkivarer har skabt en enestående samling af byens kulturarv. Det er et unikt indblik i Københavns Stadsarkivs store samling af historiske fund, offentlige love, vidnesbyrd og registreringsdokumenter fra forskellige perioder.

Filmen er blevet produceret af et hold professionelle videojournalister, som har fulgt Københavns Stadsarkivs udvikling såvel som dens forgængere tilbage til 1700-tallet og frem til i dag. De har optaget øjenvidnetransskriberinger, interviews og værktøjsmateriale om fortiden og nutiden, som på fængslende vis fortæller historien om Københavns Stadsarkiv.

At se denne præsentation af arkivets mangeartethed er vigtigt for at forstå byens levende rekordmateriale. Tag derfor god tid, næste gang du besøger København – et mesterstykke dokumentarisk filmkunst venter på dig!